طرز تهیه ماهی صبور
ماهي صبور: 1عدد
سبزي ماهي شامل : ( گشنيز ) همین برای یه حشو ی محشر کافیه
پياز: 2 عدد متوسط
سير: 1 حبه
آب تمر هندي: نصف ليوان
نمك و فلفل سياه به مقدار لازم
یه جنوبی اصل حتما باید از گوجه رنده شده استفاده کنه
آماده كردن ، " حشو" :
سير داغ و پياز رنده شده را سرخ كرده و مقداري هم تمر هندي سفت درست مي كنيمو با هم مخلوط كرده
در مرحله بعد فلفل و نمك و بقيه آبتمرهندي را به همراه گوجه فرنگي به مواداضافه كرده و هم ميزنيم و در داخل شكم ماهيميگذاريم.
مخلوط بدست آمده را كه در داخل شكم ماهي قرار مي دهندبه زبان " حشو " مي نامند
هدف از اين كار خوشمزه شدن ماهي و جلوگيري از سوختن گوشت آن است .
نحوه ی پخت :
ابتدا داخل شکم ماهی را تمیز می کنیم و می شوییم. فلس ماهی را لازم نیست جدا کنیم. بهتر است مقداری شیره خرما بر پوست ماهی بمالیم (ولی حتمی نیست) تا از سوختن آن به هنگام کباب کردن روی آتش، جلوگیری شود، چون پوست سوخته ی آن باعث ایجاد مزه تلخ می شود.
نحوه پخت این ماهی بدینصورت است که ابتدا ماهی را ازکمر باز کرده وتمام احشاء آن تخلیه وشستشو داده فلس ماهي را لازم نيست تميز كنيم و بهتر است مقداري شيره خرما بر روي آن بماليم تا از سوختن پوست آن به هنگام كباب كردن اش روي اتش ، جلوگيري شود ( چون پوست سوخته آن باعث ايجاد مزه تلخ مي شود ).سپس سبزیجات مخصوص ماهی با سیر وپیاز وادویه تند معروف آبادان شکم آن راپر کرده درجالی مخصوص کباب گذاشته وآن را داخل تنور میگذارند تا خوب پخته شود و میل نمایند. این ماهی در روش اصلی لای توری روی زغال کباب میشه ولی توی فر هم میشه درست کرد.کسانی که در آپارتمان زندگی می کنند و امکان کباب کردن روی آتش برای آنها وجود ندارد، می توانند از فر برای کباب کردن ماهی استفاده کنند.
قدیم ها که تنورهای نانوایی سنتی وجود داشت، از این تنورها برای کباب کردن ماهی صُبور استفاده می شد.
در انتخاب ماهی صبور دقت کنید که ماهی نه زیاد کوچک باشد و نه زیاد بزرگ، چون کوچک آن، زیاد تیغ دارد و بزرگ هم خوب پخته نمی شود (به اصطلاح مغز پخت نمی شود).